NO*Serotonin Rapunzel

Kallas: "Hedwig", "Hedda"
Selkirk Rex, korthårig (homozygot)
Färg: Chokladskölddpadda, spotted (h 24)
Född: 2020-10-04
Vikt: ca 3 kg

Tester:
Scanning HCM: normal
DNA PKD: negativ
Blodgrupp: A

 


Denna lilla busloppa, så otroligt full av energi och kärlek. Vill vara med överallt, väldigt nyfiken och supersocial. Om jag är upptagen med annat sysselsätter hon sig själv med något litet spännande hon hittar i nån gömma, fångar flugor eller snor en tops från badrummet. Helt ljuvlig. Hennes päls utvecklas hela tiden och jag ser fram emot då hon får sin täta, krulliga päls. Det är väldigt spännande med denna nya ras, det finns inte så jättemånga ännu i Sverige.

Jag såg den långhåriga varianten av Selkirk Rex på Facebook och blev direkt nyfiken. Läste på en massa om rasen och kände att det vore fantastiskt att få äga och förhoppningsvis avla på denna ras. Jag har ju länge funderat på en andra ras, har haft Sphynx men tyvärr dras den rasen fortfarande med diverse hälsoproblem som jag inte vill avla på. Selkirk Rex är en väldigt frisk ras, likt Ragdollen, trots att den är så ny. Man arbetar hårt inom rasen med hälsotester för att redan från början avla på friska individer. Då rasen är så "ung" avlar man ibland in andra raser som brittiskt korthår, för att bredda avelsbasen och utveckla typen hos Selkirken, vilket är godkänt av Sverak.

Hon är en helt ljuvlig tjej och jag är såå tacksam och lycklig att ha fått äran att köpa henne från May i Norge! Tack för min lilla pärla.
 Januari 2022Januari 2022


Januari 2022


Med sin date CH S*Tasselyckan Jihoon
Januari 2022


Med sin date CH S*Tasselyckan Jihoon
Januari 2022
11.5 månad


11,5 månad


Aug-21


Augusti 2021


Augusti -21


Mars-21


Mars-21