Start    Katteriet   Mina katter   Kattungar   Planer    Köpinfo   Fodervärd   Ragdoll 

 


Caroline Arvidsson

SVERAK-registrerad uppfödare sedan 2007
Diplomerad uppfödare sedan 2010
Bor i Rö, Roslagen norr om Stockholm.
Medlem i Stockholms kattklubb och Ragdollklubben

Mail: caroline@raggorgeous.se


Jag är den stolta ägaren till dessa underbara katter och innehavaren av stamnamnet S*RagGorgeous som registrerades 2007-10-25. Jag har haft Ragdoll sedan 1999, och det kommer alltid finnas Ragdolls i mitt hem. Selkirk Rex kom in i familjen vintern 2020 och är ett underbart tillskott, en mycket spännande tid framöver att lära och få erfarenhet om en helt ny ras för mig, den är fortfarande också relativt ovanlig i Sverige.

Djur har alltid varit väldigt viktiga i mitt liv, jag känner mig inte hel utan dem!! Jag var den som gick ut med grannskapets alla hundar då jag var liten och smygmatade grannkatterna så jag fick mysa lite med dem *blink*. Har allergi inom familjen så under min uppväxt hade jag endast pälslösa djur av alla de sorter! *S* Har ridit sedan jag var 7 år och har fastnat helt för den underbara islandshästen!

J
ag blev kär i Ragdoll genom min morbror som hade två bruna colorpoints när jag var liten. Jag kommer ihåg hur mycket jag älskade de katterna, hur goa och snälla de var mot mig. Redan då sa jag till mamma att "En dag ska jag också ha en sån här katt!" Som vanligt svarade hon bara: "Den dagen du flyttar hemifrån får du ha hur mycket djur du vill..." Har ni hört den förut? *ler* Den dagen kom äntligen ett antal år senare... *ler* då jag såg två ragdolls på en utställning, en brunmaskad och en blåmaskad colourpoint, då visste jag vilken ras det var jag skulle ha, fanns ingen tvekan!!

Min första katt hade jag redan då jag föddes - en svart hona som hette Skrållan. Jag har bara sett foto av henne, men hon sov alltid med mig i babysängen. Tyvärr blev min mamma som sagt allergisk så Skrållan fick ett nytt hem. Min första egna katt fick jag äntligen då jag var 17 och flyttade hemifrån, han var en svart/vit perser. Min första Ragdoll köpte jag år 1999, S*Migörs Shawnee Smaragd.

I
dag lever jag med mina älskade katter och min rottweiler Harry. Vi bor ute på landet, på en hästgård i Rö (Norrtälje kommun).

Mina djurs hälsa och välmående går före allt!! Jag är en riktig hönsmamma, och är stolt över det också! Mina katter lever med mig som fullvärdiga familjemedlemmar och är med mig överallt och sover intill mig på natten. De får allt de behöver - och lite till! *s* Vi kommer att bygga en stor kattgård åt dem så de kan gå ut och in som de vill, i skyddad miljö, ska bli ett väldigt roligt projekt. :) Foton kommer då det är klart.

Jag kommer alltid att ha en liten uppfödning då det är viktigt för mig att ha tid för alla mina djur. De ska alla känna sig väldigt speciella och få massor av kärlek och mys. Jag vill även ha en harmoni i djurgruppen där alla trivs tillsammans, och det har jag verkligen lyckats med - goare vänner får man leta efter!! :)


Mitt avelsarbete

J
ag är väldigt noggrann i mitt avelsarbete och har genom åren lärt mig mycket om både hälsa, genetik, avel och uppfödning i helhet. Har bl.a suttit som hälsoråd och avelssekreterare i Ragdollklubben samt arbetat som djursjukvårdare på ett stort djursjukhus i Stockholm. Är medlem i
Stockholms kattklubb (SK) sedan 2002. Känns otroligt spännande att ha en egen uppfödning att ta ansvar för! Utställning tycker jag är roligt, åker inte så ofta då risken att dra hem smittor därifrån är högt, men jag försöker komma iväg någon gång/år iallafall.

Jag följer aktuella hälsoprogram vilket innebär att jag följer alla riktlinjer för avel och uppfödning, genomför de hälsotester som rekommenderas. Hälsa, temperament och sundhet är väldigt viktigt i mitt avelsarbete, jag vill självklart arbeta för att få fram så friska katter som möjligt, det är min skyldighet som uppfödare. Jag gör alla (rimliga) hälsotester jag kan för att veta att jag har fullt friska avelsdjur. För mig är det en grundförutsättning att bevara sundheten hos dessa underbara raser! Sedan är det levande individer vi har så man kan aldrig garantera nåt, men jag vill att den som köper katt av mig ska vara trygg i att jag gjort allt jag kunnat!

Jag vill, med gott och rent samvete, kunna sälja mina kattungar med vetskapen att jag gjort allt för att ge mina kattungar och deras nya ägare alla förutsättningar till ett långt, friskt och lyckligt liv tillsammans! Som jag själv vill ha det då jag köper en ny familjemedlem!

Jag säljer INGA kattungar över internet utan vill alltid träffa mina kattungeköpare personligen då jag värderar en god kontakt mycket högt. Däremot är mail en bra första kontakt där du gärna får berätta lite om dig själv och din ev. familj, hur du bor, hur du jobbar mm.

Det är väldigt viktigt för mig att veta att varje kattunge hamnar i helt rätt hem och även att Du som köpare alltid vet att Du kan kontakta mig när som helst. Inga frågor är onödiga eller dumma! Jag förbehåller mig rätten att säga nej till intressenter om det inte känns helt rätt, magkänslan är den som styr, det ska kännas rätt.

Säljer mina kattungar främst till sällskap men ibland även till utställning och avel. Läs mer under Kattungar - Köpinfo


Diplomerad uppfödare
2010-10-21


Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare är att betrakta som en kvalitetssäkring.

Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning. Efter godkänt test ska en SVERAK-diplomerad uppfödare ha en grundläggande katt- och förbundskunskap att dela med sig av till kattköpare och till blivande kattuppfödare.

Läs mer på
Sveraks hemsidaJag och Vega, januari 2012
Foto Eivor Rasehorn


SWEDISH PETART BY CAROLINEMina unika, handgjorda djurporträtt i keramik! Varje porträtt skapas för hand, från lerklump, utifrån de foton jag får och handmålas därefter. Dessa porträtt är högst unika och personliga och alla små, personliga detaljer kommer med.

Medlem i:

 

Site made by Caroline WebDesign

 

create counter

View My Stats