Start   Katteriet   Mina katter   Kattungar   Planer   Köpinfo   Fodervärd   Ragdoll   Selkirk Rex

 


Jag är väldigt noga i mitt urval av köpare för att mina kattungar ska få helt rätt hem!!

Mail är en bra första kontakt om du är intresserad, men jag säljer inga kattungar över internet utan vill alltid träffa köparna personligen innan köp av kattunge genomförs. Skriv ett så personligt mail du bara kan. Jag vill veta ålder, hur du/ni bor, hur du arbetar, ev barn och ålder på dem, framtidsplaner, djur/kattvana sedan tidigare mm.

Ju mer jag vet om er/dig desto bättre möjlighet har jag att känna efter om någon av kattungarna skulle passa just dig

Jag utgår ifrån kattungens personlighet och känner därmed vilket typ av hem kattungen skulle vara lämpad för. Så jag vill alltid ha tid på mig att utvärdera kattungarna och lära känna deras personligheter innan jag kan känna till vilken typ av hem de skulle passa. Den busigaste ska ju inte hamna hos en äldre pensionär och den lugnaste passar sämre i en livlig barnfamilj, så det är matchmaking som gäller och jag älskar det! Så många gånger jag sett möten som gett rysningar över hela kroppen, där det bara är "ment to be" - kattungen har själv visat att jag valt rätt. Kanske låter flummigt men efter så här många år är jag helt övertygad om att det i slutänden är katten som väljer, och det är extra roligt då jag fick rätt :)

Alla katter har en egen personlighet med egenskaper och egenheter som ska komma till sin rätt i nya hemmet.


Jag har inget kösystem utan "Rätt hem" är det som gäller och är viktigast för mig. Då jag lärt känna kattungarna kontaktar jag de intresserade som jag tror skulle passa deras personligheter och bokar in ett första möte. Om allt klickar vid besöket får man tinga sin bebis. Jag litar mycket på magkänslan och anser mig ha min fulla rätt att säga nej om det känns "fel" men det är otroligt sällan det hänt tack och lov.

Alla kattungar säljs som strikta innekatter! Men de får gärna ha tillgång till inhägnad balkong, kattgård eller gå ut i koppel. Men aldrig vistas ute lösa, ensamma och utan tillsyn.

Mina kattungar växer upp tillsammans med oss i hela huset, större och större omgivning ju äldre de blir, så de lär sig fort hur man beter sig i ett hem. De lär sig att inte hänga i gardiner, inte äta på blommor mm. De får alla egen tid med mig så de får känna sig självständiga och uppskattade som individer också - det har visat sig hjälpa dem då de sedan flyttar till sina nya hem, så sista tiden innan flytten ska de inte ha problem att vara utan mamma eller syskonen utan är självständiga individer. Vi är 5 personer här hemma som ger dem massor av kärlek och uppmärksamhet. De blir dessutom hundvana genom vår underbara rottis Harry.

Jag säljer mina kattungar främst till sällskap men skulle någon lämpa sig även till utställning och avel kan de tänkas säljas till det. Kattungar som säljs till sällskap skall kastreras senast vid 6 månaders ålder, intyg skall skickas till mig på det.

Kattungar tilltänkta för avel säljs endast till seriösa, registrerade uppfödare eller till personer med stor kunskap som har för syfte att starta uppfödning. De uppfödare jag säljer till vill jag ska dela min åsikt om hälsotesterna - att man gör allt man kan för att se till att ha friska avelsdjur. Plus att katten självklart får ett kärleksfullt hem med allt den behöver.

Viktigast för mig är att kattungen får ett livslångt och kärleksfullt hem där den får mycket kärlek, omtanke och allt annat den behöver! En Ragdoll bör inte vara ensam mer än enstaka timmar (max 4-5 timmar) om dagen, så om du/ni arbetar heltid och är borta hemifrån en del bör ni ha två katter. Min erfarenhet är att de allra flesta Ragdolls trivs som bäst om de har en kattkompis att umgås, mysa och leka med. Har ni hund fungerar även den utmärkt som sällskap. Är de ensamma blir ofta resultatet att de blir underaktiverade, hittar lättare på bus och lägger till med olater. Katter kräver stimulans för att trivas, självklart även en Ragdoll som är så otroligt sociala!

Finns allergi i familjen förbehåller jag mig rätten att säga nej till köp. Jag vågar inte riskera det. Vissa allergiker tål Ragdoll bättre men oftast inte.

Jag vill gärna upprätthålla kontakten med mina kattungeköpare även efter att kattungen flyttat till sitt nya hem. Om mina kattungeköpare har frågor eller andra funderingar så kan ni alltid ringa mig, dag som natt! Kontakta även mig om ni av någon anledning skulle behöva omplacera katten, så hjälper jag er!

Mina kattungar ser jag som ett livslångt åtagande!
Jag finns alltid där för mina kattungeköpare!

Med vänliga hälsningar // Caroline


MER ATT LÄSA:
-
Råd till dig som funderar på att köpa ragdollkattunge, LÄS HÄR
- Se till att din Ragdoll är rasren!!
LÄS HÄR
- Akta dig för bedragare bakom kattannonserna!!!
LÄS HÄR
En kattunge från S*RagGorgeous
får med sig..

* SVERAK stamtavla
* Vaccinationsintyg
* Köpekontrakt
* Besiktningsintyg, inte äldre än 7 dagar
* ID-CHIP intyg
* En portfolio med diverse information & ett USB med foton/videos från uppväxten
* Personligt försäkringsombud i Sveland
* Ett litet foderpaket
* A bag of fun!

& så klart livslång support i alla
frågor som gäller kattungen!


När kattungen lämnar oss är den:

* minst 14 veckor gammal
* Registrerad i SVERAK
med stamtavla
* Grundvaccinerad
* Veterinärbesiktad
* ID-chipmärkt
* Dolda-fel försäkrad i Sveland
* Vana vid barn och hund
* Socialt tränade och uppväxta med mycket kärlek
och stor omsorg!!


...... och dessutom är din
nya familjemedlem
otroligt sööööt! *blink*


Tomatkullen 2019


Pelargonkullen aug-15Jag och S*AmunRa´s Sethos
Gotland 2005

 

Site made by Caroline WebDesign

 

create counter

View My Stats